Video monitorji

Barvno kalibriramo profesionalne monitorje za video in digitalno filmsko produkcijo in post produkcijo.

Vsak monitor je potrebno glede na namen bolj ali manj natančno kalibrirati oz. uskladiti s standardi. Temu sta tudi prilagojena osnovna in napredna kalibracija.

Osnovna kalibracija monitorja

Osnovna kalibracija monitorja je primerna za manj zahtevne uporabnike in vključuje nastavitev kontrol, ki jih vsebuje posamezna naprava. Možnosti se lahko od naprave do naprave razlikujejo. V splošnem pa se nastavlja color levels, brightness, contrast, gamma, uniformity, sharpness, backlight, color temperature, primaries chromaticity measurements.

Napredna kalibracija monitorja

Napredna kalibracija monitorja je primerna za postprodukcijske hiše, ki izvajajo barvno korekcijo in kontrolo video in digitalnih filmskih vsebin in pri svojem delu potrebujejo natančno s standardi usklajene naprave. Poleg vseh nastavitev, ki se izvedejo pri osnovni kalibraciji, se dodatno izdela barvni profil naprave in izračuna 3D LUT tabelo ali ICC profil. 3D LUT tabele vsebujejo korekcijske podatke, ki se naložijo v zunanje video procesorje ali v monitorje, ki podpirajo to tehnologijo. ICC profile uporabljajo operacijski sistemi računalnikov za barvno upravljanje slikovnih vsebin. Katera od obeh tehnologij je primerna, je odvisno od uporabljene opreme, tako naprav kot programov za prikaz in obdelavo video vsebin.

Tako pri osnovni kot pri napredni barvni kalibraciji se izdela poročilo o lastnostih naprave pred in po izvedenih prilagoditvah.

arnolfini

%d bloggers like this: