Projektorji

Barvno kalibriramo projektorje za prezentacije, filmske projekcije in kongresne centre.

Projektor je potrebno, glede na namen, bolj ali manj natančno kalibrirati oz. uskladiti s standardi. Temu sta tudi prilagojena osnovna in napredna kalibracija.

Pogosto se pri zahtevnih prezentacijah in v kongresnih centrih hkrati na platno projicirajo slike iz več projektorjev. V teh primerih jih je potrebno barvno uskladiti, saj je človekovo oko izredno občutljivo tudi na zelo majhne barvne razlike, kadar so slike prikazane ena poleg druge.

Osnovna kalibracija projektorja

Osnovna kalibracija projektorja je primerna za manj zahtevne uporabnike in vključuje nastavitev kontrol, ki jih vsebuje posamezna naprava. Možnosti se lahko od naprave do naprave razlikujejo. V splošnem pa se nastavlja color levels, brightness, contrast, gamma, uniformity, sharpness, color temperature, primaries chromaticity measurements.

Napredna kalibracija projektorja

Napredna kalibracija projektorja je primerna za post produkcijske hiše, ki izvajajo barvno korekcijo in kontrolo video in digitalnih filmskih vsebin in pri svojem delu potrebujejo natančno s standardi usklajene naprave. Prav tako je izredno pomembna natančna uskladitev v kinematografih za prikaz digitalnih filmskih vsebin.

Poleg vseh nastavitev, ki se izvedejo pri osnovni kalibraciji se dodatno izdela barvni profil naprave in izračuna 3D LUT tabelo ali ICC profil. 3D LUT tabele vsebujejo korekcijske podatke, ki se naložijo v zunanje video procesorje ali v projektorje, ki podpirajo to tehnologijo. ICC profile uporabljajo operacijski sistemi računalnikov za barvno upravljanje slikovnih vsebin. Katera od obeh tehnologij je primerna, je v posameznem primeru odvisno od uporabljene opreme, tako naprav kot programov za prikaz in obdelavo video vsebin.

Tako pri osnovni kot pri napredni barvni kalibraciji se izdela poročilo o lastnostih naprave pred in po izvedenih prilagoditvah.

Water-Lilies

%d bloggers like this: